Gebruik

De FIDOtokens van FIDO security zijn de modernste FIDO tokens op de markt, en worden ontwikkeld door Feitian. Momenteel zijn al onze tokens geschikt voor U2F, FIDO en FIDO2, als eerste in de wereld! Door de standardizatie wordt het wereldwijd opgepakt, en komen dagelijks nieuwe producten en diensten beschikbaar die volledig compatibel zijn met FIDO. Belangrijke spelers als Google en Microsoft hebben meegewerkt aan de standardizatie en realizatie, waardoor er steeds meer producten standaard worden voorzien van FIDO security authenticatie. Enkele voorbeelden staan hieronder:

Microsoft Azure Active Directory -- Microsoft account -- Google -- SURFsecureID

FIDO2 wachtwoordloze authenticatie is een open authenticatie standaard, gedragen door de FIDO Alliantie. Deze bestaat uit de W3C Web Authentication-specificatie (WebAuthn API) en het Client to Authentication Protocol (CTAP). CTAP is een applicatielaag protocol dat wordt gebruikt voor communicatie tussen een client (browser) of een platform (besturingssysteem) met een externe authenticator zoals de ePass FIDO en de BioPass FIDO van Feitian Technologies.

Feitian Technologies is vanaf het begin een actief lid geweest aan de FIDO alliantie, en heeft als eerste ter wereld FIDO2 producten geleverd op basis van biometrie. Feitian levert een belangrijke bijdrage aan het open FIDO2 protocol voor authenticatie. FIDO2 is een uitbreiding van het eerdere FIDO U2F. Het biedt hetzelfde beveiligingsniveau op basis van openbare sleutelcryptografie. FIDO2 biedt uitgebreide authenticatie opties, waaronder sterke single-factor (wachtwoordloos!), sterke twee-factor en multi-factor authenticatie.

Met deze nieuwe mogelijkheden kan de ePass FIDO zwakke en statische gebruikersnaam/wachtwoord combinaties volledig vervangen door sterke, door hardware ondersteunde, openbare/private sleutelreferenties. Deze inloggegevens kunnen niet worden hergebruikt, afgespeeld of gedeeld tussen services en zijn dus niet onderhevig aan phishing en “man in the middle” aanvallen of server inbraken. FIDO2 wachtwoordloze authenticatie is de toekomst!

Azure AD

Azure Active Directory is het Microsoft identiteitsplatform voor toegangsbeheer. Deze is schaalbaar en betrouwbaar voor het verbinden van gebruikers met alle apps die ze nodig hebben. Met de FIDO2 ondersteuning voor wachtwoordloze authenticatie, kunnen gebruikers een Feitian ePass registreren bij Azure AD om hun account beveiliging te verbeteren.

Voor nadere instructies kijk hier.

Microsoft

Als je een Microsoft account met een Feitian ePass gebruikt, heb je snel en eenvoudig toegang tot Microsoft diensten zoals Outlook, Office, OneDrive, Xbox Live, Bing en meer.

Raak gewoon je ePass aan op de knop en je bent binnen. En geen wachtwoord meer vereist.

Voor nadere instructies kijk hier.

Google

Miljoenen mensen vertrouwen op een Google account voor toegang tot Gmail, Google Apps, YouTube, en meer. Schakel Google tweestaps verificatie in en voeg de Feitian ePass toe om de aanmelding van jouw account en de belangrijke informatie erin te beschermen. Ga naar Accountinstellingen, selecteer Inloggen en beveiliging, selecteer 2-stapsverificatie en Beveiligingssleutel toevoegen. Voor nadere instructies kijk hier.

SURF

SURFsecureID is beschikbaar voor alle bij SURF aangesloten instellingen. SURFsecureID gebruiken binnen je instelling is heel eenvoudig. SURFsecureID gebruik je voor diensten die aan SURFconext gekoppeld zijn, maar óók voor diensten die binnen je instelling draaien en clouddiensten die niet gekoppeld zijn aan SURFconext. Kijk hier voor meer informatie over het gebruik van SURFsecureID.