Wachtwoorden zijn onhandig en niet veilig, maar er is FIDO!

FIDO

De ePass FIDO biedt een snelle, eenvoudig te gebruiken en praktische authenticatie-sleutel voor vele on-line toepassingen en -diensten. Vervangt zwakke wachtwoorden door sterke crypto-hardware- en biometrische authenticatie.
Een enkele beveiligingssleutel die kan werken op duizenden accounts zonder gedeelde geheimen.

Uitermate veilig

Gebaseerd op cryptografie met openbare sleutels. De sleutels blijven volledig geheim op het beveiligingstoken. Biometrie, indien gebruikt, verlaat het token nooit. Geen koppelbaarheid tussen services of accounts.

Universeel bruikbaar

Eenvoudige installatie. Werkt op elk computerplatform als een USB-toetsenbord, smartcard en smartcardlezer - er hoeft geen stuurprogramma te worden geïnstalleerd. Onbeperkt aantal diensten met 1 token.

Praktisch in gebruik

Past aan een sleutelbos, en is praktisch onverwoestbaar. Geschikt voor NFC, Bluetooth en USB. Geen wachtwoorden in te voeren - vervangt sms-berichten, authenticator-apps, OTP tokens en vergelijkbare apparaten.

De betere manier van inloggen

Met FIDO2 kunnen gebruikers eenvoudig inloggen, zonder gedoe met wachtwoorden! En zonder de risico's. FIDO is ingebouwd in de meest gebruikte ICT toepassingen die we elke dag gebruiken, dus inloggen met FIDO is veilig, gemakkelijk en veilig.

De FIDO-beveiligingssleutels van Feitian werken met honderden bedrijfs-, ontwikkelaars- en consumententoepassingen, out-of-the-box en zonder speciale software.

Daarom is FIDO de toekomst van logins.

FIDO ABC

FIDO abc...2FA, U2F, FIDO, FIDO2, … Sinds zijn intrede op het toneel, heeft de FIDO Alliance drie specificaties gepubliceerd: Universal 2nd Factor (U2F), Universal Authentication Framework (UAF) en FIDO2, waarvan de laatste bestaat uit de webauthenticatie (WebAuthn) en Client to Authenticator Protocol 2 (CTAP2 ). In wezen is FIDO2 de ontwikkeling zonder wachtwoord van FIDO U2F. Met al deze acroniemen die rondvliegen, kan het een uitdaging zijn om al deze verschillende specificaties bij te houden.
We hebben een FIDO terminologie-overzicht gemaakt (FIDO abc) om u inzicht te geven.

Voor een veilige wereld

FIDO2 is de FIDO-standaard die een eenvoudige en uiterst veilige login biedt voor webservices op basis van PKI-technologie zonder de complexiteit. Afhankelijk van de implementatie in de webservice kan zogenaamd wachtwoordloos inloggen worden gebruikt. Deze wachtwoordloze login wordt door Apple, Microsoft en Google onder meer al ondersteund in een aantal van haar webservices en andere serviceproviders zullen naar verwachting snel volgen.

Lees meer over hoe FIDO werkt op de website van de FIDO Alliance.