SURFsecureID met FIDO2

SURF beveiligt je diensten extra met FIDO2 authenticatie

We gebruiken steeds meer diensten met gevoelige data, bijvoorbeeld eHRM, cijferinvoersystemen, studentinformatiesystemen, applicaties met patentgevoelige onderzoeksdata of privacygevoelige patiëntinformatie. Voor deze diensten heb je sterkere vormen van login nodig dan gebruikersnaam/wachtwoord. Dit helpt je de beveiligingsrisico’s af te dekken.

Met SURFsecureID voeg je aan inloggen een extra beveiligingsstap toe. Na controle van gebruikersnaam en wachtwoord, bevestig je je identiteit nog met een extra stap. Dit kan zeer veilig, eenvoudig en betaalbaar met de Feitian ePass FIDO2 tokens. Pas daarna krijg je toegang. Zo zijn je diensten dubbel beveiligd: met iets wat de gebruiker weet én heeft. Dit extra authenticatiemiddel kun je bovendien voor meerdere diensten binnen en buiten je instelling gebruiken.

SURFsecureID biedt je een hoger betrouwbaarheidsniveau dan andere oplossingen voor tweefactorauthenticatie. SURFsecureID controleert namelijk de identiteit van de gebruiker en de gekozen tweede factor, voordat je de dienst kan gebruiken. Andere oplossingen slaan deze controle over. SURFsecureID is hiermee meer in lijn met internationale standaarden en de beveiligingsrichtlijnen van de Nederlandse overheid en de EU.

Lees meer over wat SURFsecureID jouw instelling kan bieden op het gebied van veilig inloggen.

Naast de FIDO2 authenticatie wordt ook nog veel gebruik gemaakt van de zogenaamde OTP tokens. Ook daarvoor bieden we diverse veilige en voordelige oplossingen. Kijk hier voor de mogelijkheden van het gebruik van OTP tokens.

SURFsecureID

SURFsecureID is veilig, makkelijk én betrouwbaar. SURFsecureID heeft een hoger betrouwbaarheidsniviau dan andere oplossingen voor tweefactorauthenticatie.

SURFsecureID inzetten

SURFsecureID gebruiken binnen je instelling is heel eenvoudig. Je doorloopt slechts 2 stappen, daarna kan je meteen de extra authenticatie SURFsecureID gebruiken

Voor al je diensten!

SURFsecureID gebruik je voor diensten gekoppeld aan SURFconext , maar óók voor andere instellingsdiensten en clouddiensten niet gekoppeld aan SURFconext.

Over ons

Novaris FIDO Security is een onderdeel van NOVARIS Security Innovations.

NOVARIS is al sinds 2002 een volledige distributeur van Feitian beveiligingsproducten zoals de softwarebeveiliging ROCKEY, PKI authenticatie ePass, OTP authenticatie, en FIDO.

Contact

Novaris FIDO Security
Koninksweg 28
Saasveld, Nederland

 074 2782438
sales@FIDOsecurity.nl


BANK

IBAN: NL88INGB0009388133
BIC code: INGBNL2A
KvK: 08104833
VAT number: NL001580499B50