FIDO Security - your trusted party for online authentication

   +31(0)74 2782438      |       info@FIDOsecurity.EU       |      EngLISH

ParnasSys beveiliging

In ParnasSys worden veel persoonsgegevens verwerkt, en er wordt daarom geadviseerd gebruik te maken van twee factor authenticatie (2FA).

Door gebruik te maken van 2FA wordt jouw identiteit als gebruiker vastgesteld door middel van twee factoren. Naast het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord, heb je een extra verificatiecode nodig. Bij ParnasSys is dat een code van zes cijfers.

Daarmee voorkom je dat kwaadwillenden met jouw gegevens in ParnasSys kunnen inloggen, als zij jouw wachtwoord en gebruikersnaam onverhoopt hebben.

ParnasSys hardtoken

Als je 2FA gaat gebruiken, dan kun je dat op twee manieren doen; met je telefoon of met een zogenaamde ‘hardtoken’. Het gebruik van je eigen telefoon met een speciale authenticator app heeft echter wel veiligheids risico's, en vereist uiteraard dat je afhankelijk bent van je eigen telefoon en deze wilt gebruiken voor school. Een softwarematige oplossing is daarnaast veel minder veilig dan een toegang met een speciaal token.

Hierom wordt het gebruik van een ParnasSys display kaart geadviseerd. De display kaart heeft de vorm en dikte van een normale creditcard, en bevat een klein display. Zodra een code vanuit ParnasSys wordt gevraagd, kan het getal (de verificatiecode) dat op de kaart staat worden ingevoerd. Erg handig en klein, en zeer veilig.

Bestel hier uw ParnasSys hardtoken

U kunt uw ParnasSys hardtokens hier on-line bestellen. Voor ParnasSys wordt het gebruik van de display kaart aanbevolen.

Getoonde prijzen zijn per stuk, exclusief BTW en verzendkosten. De producten hebben een staffelkorting, wat automatisch bij de bestelling wordt verrekend. Staffelkortingen (per staffeltrede €0,50 per stuk) zijn vanaf aantallen van 10, 25, 50, en 100 stuks. In de bestellingen worden deze kortingen automatisch verwerkt. Vanaf 100 stuks is de prijs dus slechts €18 per stuk.

De NFC reader is alleen voor de systeembeheerder nodig. Hiermee kunnen de seeds van programeerbare display kaarten tokens geprogrammeerd worden. Deze software is hieronder te downloaden.Voor grotere afnames kunnen we speciale staffelkortingen hanteren. Ook bieden we de mogelijkheid aan om de ParnasSys card te personaliseren met een eigen opdruk. Vraag naar de mogelijkheden bij de afdeling verkoop: Josephine Deperink, sales@FIDOsecurity.nl.

FIDO security biedt naast de hardtoken die specifiek voor sommige toepassingen zoals van ParnasSys is bedoeld, ook de ePass FIDO aan, geschikt voor eenvoudige en veilige toegang tot diverse standaard applicaties en online diensten, zonder gedoe met wachtwoorden. Kijk op www.fidosecurity.nl